ارتباط بین کم خونی و نارسایی قلبی
ارتباط قوی بین کم خونی و نارسایی قلبی وجود دارد. کم خونی یک بیماری است که در بدن به اندازه کافی سالم ندارد سلول های قرمز خون به حمل اکسیژن به اندام خود را، زمانی نارسایی قلبی اتفاق می افتد که قلب قادر به پمپاژ مناسب خون اکسیژن را به سراسر بدن است. اگر نارسایی قلبی به موقع تشخیص داده شود و درمان شود، می توانید پیشرفت آن را کاهش دهید. کم خونی قابل درمان است، اما ابتدا باید علت آن را تشخیص داد.
علل کم خونی چیست؟
این بیماری تعداد گلبول های قرمز خون را کاهش می دهد و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است بدن به اندازه کافی هموگلوبین (پروتئینی در گلبول های قرمز) یا گلبول های قرمز تولید نکند ،خیلی سریع گلبول های قرمز را تجزیه کند، یا ممکن است اختلال هموگلوبین داشته باشید. این باعث می شود که اندام های شما اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح دریافت نکنند.
چند نوع کم خونی وجود دارد اما دو تا از شایع ترین نوع این بیماری فقر آهن و بیماری سلول داسی است:
- فقر آهن معمولاً به دلیل از دست دادن خون یا جذب ضعیف آهن رخ می دهد. قاعدگی می تواند باعث از دست دادن آهن در اثر خونریزی شدید شود. بارداری نیاز بدن به آهن را افزایش می دهد.
- کم خونی داسی شکل یک بیماری ژنتیکی است که در آن گلبول های قرمز سفت و قلابی شکل هستند و حرکت آزادانه خون در رگ های خونی را دشوار می کند.
چه ارتباطی بین کم خونی و نارسایی قلبی وجود دارد؟
ارتباط بین کم خونی و بیماریهای قلبی بسیار واضح است، به دلیل این عارضه بدن به ویژه قلب آسیب میبیند، زیرا سطح اکسیژن کاهش مییابد. افرادی که قبلاً به بیماری قلبی مبتلا شدهاند در صورت کم خونی ممکن است وضعیتشان بدتر شود زیرا کاهش اکسیژن باعث فشار بیشتر بر قلب می شود.
علائم
این دو بیماری برخی علائم مشترک دارند و شامل خستگی ، تنگی نفس و ضربان قلب سریع در حالت استراحت هستند.
علائم برای کم خونی عبارتند از:
- سردرد
- درد زبان
- پوست رنگ پریده که خشک است یا به راحتی کبود می شود
- سرگیجه
- سندرم پاهای بی قرار
علائم برای نارسایی قلبی عبارتند از:
- تورم در مچ پا یا پاها
- سرفه خشک و هک کننده
- میل به ادرار بیشتر در شب یا هنگام استراحت
- ناراحتی معده، حالت تهوع یا احساس نفخ
راه های پیشگیری از کم خونی و نارسایی قلبی
کم خونی ناشی از کمبود آهن، B12 یا B9 را می توان با مصرف بیشتر غذاهای غنی از این ویتامین ها و مواد معدنی پیشگیری کرد. علاوه بر این، ویتامین C به بدن شما کمک می کند تا این ویتامین ها را بهتر جذب کند. با این حال، نوع ارثی آن قابل پیشگیری نیست.
با اجتناب از بیماری قلبی می توانید از نارسایی قلبی پیشگیری کنید. برخی از عوامل خطر برای بیماری قلبی اجتناب ناپذیر هستند. شامل سن بالا، جنسیت، سابقه خانوادگی است. همچنین شرایط بهداشتی و دیابت، می توانند شما را در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی قرار دهد.
برخی از راههای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی عبارتند از:
- کنترل فشار خون
- دیابت خود را مدیریت کنید
- کاهش کلسترول شما
- حفظ وزن سالم
- به طور منظم ورزش کنید
- ترک سیگار
منبع:
درباره KMT Talk
بستری برای آگاهی رسانی و ارتقاء سطح دانش عمومی در خصوص مسائل بهداشت و درمان و انتقال تجربیات متخصصین حوزه سلامت
نوشته های بیشتر از KMT Talk
دیدگاهتان را بنویسید